Logg inn
 • Er inflasjonen kommet for å bli?

  Den siste tiden har inflasjon atter en gang kommet på dagsordenen. Stigende priser bidrar til frykt for pengepolitiske innstramninger. Vi tror prisveksten er forbigående, men fokuset på den vil vedvare i noen måneder.

  Les mer
 • Fondsobligasjoner: En mykere linje fra tilsynsmyndighetene?

  I dagens blogg ser vi nærmere på fondsobligasjoner, som hadde et forrykende 2020 og en god start på 2021. Myndighetene har lenge vært strenge med bankene, men vi aner nå konturene av en mykere linje.

  Les mer
 • Merry Quizmas

  I Merry Quizmas 2020 legger vi ut på en heldigital førjulsreise, fri for koronakarantene og med nøtter vi håper Google vil ha problemer med å knekke. Årets julequiz er over, men oppgavene med svar finner du her.

  Les mer
 • Vi lanserer Borea Utbytte

  Den norske banksektoren har levert god avkastning over mange år, og vi har i lang tid vært aktive i bankobligasjoner. Nå utvider vi vareutvalget og starter et nytt fond som skal investere i bankenes aksjer og egenkapitalbevis.

  Les mer
 • Markedet har troen på norske banker

  Markedet har bedret seg betydelig siden det blåste som verst, og én eiendelsklasse skiller seg ut. I dag ser vi nærmere på hvorfor investorene har troen på bankenes hybridkapital.

  Les mer
 • Når krisen inntreffer

  Vi opplever at det er mange misforståelser rundt hva som skjer når bedrifter ikke klarer å gjøre opp for seg. I dagens blogg skal vi derfor se nærmere på mislighold og mulige løsninger rundt dette.

  Les mer
 • Investor, bli ved din lest!

  Den ekstreme volatiliteten vi har vært vitne til den siste tiden skaper rom for ettertanke og refleksjon. I dagens blogg ser vi nærmere på hvordan mennesker handler i møte med finansmarkedet og hvordan investorer påvirkes av psykologiske faktorer.

  Les mer
 • Den sorte svanens ankomst

  Oljeprisen falt 31% ved åpning av handel i Asia i går kveld klokka 23. I skrivende stund handles den til USD36/fat (-21%). Oslo børs er ned 7%. I dagens blogg går jeg gjennom bakteppet for bevegelsene.

  Les mer
 • Det nordiske høyrentemarkedet: utposten med avkastning

  I helgen holdt jeg et foredrag om blant annet det norske markedet for høyrenteobligasjoner – hvor markedet kommer fra og hva det har utviklet seg til. Hva som er bra, og hva som kan bli bedre. I dagens blogg skriver jeg om mitt syn på dette markedet i det som av mange anses som en utpost i ytterkant av finansverden.

  Les mer